(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2024)
Maqolada zamonaviy shaharsozlikda ko‘cha va yo‘l tarmoqlarini obodonlashtirish bo‘yicha innovatsion usullar va texnologiyalarning joriy etilishi muhokama qilinadi. Urbanizatsiyaning tez sur’atlarda o‘sishi shahar infratuzilmasiga bo‘lgan talablarni oshirib, fuqarolarga qulay, xavfsiz, va ekologik toza harakatlanish sharoitlarini yaratish zaruriyatini paydo qildi. Ushbu maqolada ko‘chalar dizayni va yo‘l infratuzilmasini modernizatsiya qilish orqali aholi hayot sifatini oshirish, transport harakati samaradorligini kuchaytirish va shahar ekologiyasini yaxshilash imkoniyatlari tahlil etiladi.