(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2025)
Ushbu maqolada xorijiy investitsiyalarni jalb qilishning milliy iqtisodiyotdagi o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Xorijiy kapital oqimlari ishlab chiqarish hajmini kengaytirish, yangi texnologiyalarni joriy etish, zamonaviy boshqaruv tajribasini tatbiq qilish hamda yangi ish o‘rinlari yaratishda muhim o‘rin tutadi. Shuningdek, investitsion muhitning qulayligi, huquqiy bazaning mustahkamligi va davlat tomonidan yaratilayotgan imtiyozlar ham xorijiy sarmoyadorlarni jalb etishda hal qiluvchi omillardan biri hisoblanadi. Tadqiqotda O‘zbekiston tajribasi asosida xorijiy investitsiyalarning milliy iqtisodiyotning barqaror o‘sishiga ta’siri tahlil qilinadi.