(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2024)
Maqolada aqli zaif bolaga tibbiy xizmatning ahamiyati, talim tarbiya berish uni jamiyatga, ijtimoiy xayotga moslashtirish haqida fikrlar yuritilgan, aqli zaif bolalarning ta’lim – tarbiya olishlari, tibbiy xizmatdan foydalanish uchun yaratilgan keng imkoniyatlar, shart-sharoitlar bo‘yicha fikr-mulohazalar yuritilgan. Aqli zaif bolalarni ijtimoiy xayotga moslashtirish, ularni mustaqil faoliyatga tayyorlashning o‘ziga xos jihatlari ochib berilgan, bu masalaning mohiyatiga oid qarashlar sanab o‘tilgan. Shuningdek maxsus maktabinternatlarining asosiy maqsadi, vazifalari hamda aqli zaif bolaning mustaqil faoliyat ko‘nikmalarini shakllantirishda sub`yektlarning doimiy xamkorlik mexanizmlari zarurati asoslab o`tilgan.