ECONOMIC EQUILIBRIUM AND ITS FORMS (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2024)
Ushbu maqolada iqtisodiy muvozanat va uning shakllari haqida so’z boradi.Xususiy muvozanat – bu ikkita o’zaro bog’liq bo’lgan iqtisodiy ko’rsatkichlar yoki iqtisodiyot tomonlarining miqdoran teng kelishi. Xususiy muvozanat ishlab chiqarish va iste ‘mol, aholining sotib olish layoqati va tovar taklifi masalalari, budjet daromadlari va xarajatlari,alohida tovarlarga talab va taklif o’rtasidagi muvozanat ko’rinishida namoyon bo’ladi.Umumiy muvozanat jamiyat barcha ehtiyojlari va milliy ishlab chiqarish hajmining o’zaro tengkelishini bildiradi. Umumiy iqtisodiy muvozanat bozor sharoitida, awalo, yalpi talab va yalpi taklifning teng kelishida ko’rinadi.