EDUCATION OF PERFECT HUMAN PERSONALITY THROUGH MUSIC WORKS (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2024)
Estetikani  chinakam  tushunadigan  kishilar  yosh  avlodni  kamol  toptirish  uchun estetik tarbiyaga boshqacha yondoshishi  kerak. Estetik tarbiyaning  mazmuni va  vazifalarini  ifodalashda hamda belgilashda estetik tarbiya  ma’naviy  tarbiyaning  muhim  qismi  ekanligini,  unga  tarkibiy  bogʻliqligini va ana shu tarbiyadan kelib chiqqanligini hisobga olish kerak. Estetika faqat tabiatdagi va san’atdagi  goʻzallikni emas, balki  umuman hayotdagi va jamiyatdagi goʻzalliklar  toʻgʻrisidagi  fandir. Estetik tarbiya insonga chinakam goʻzallik, nafosat, muhabbat va iqtidor  shakllanishini tarkib toptirish lozim. Mana shu murakkab vazifalarni  muvaffaqiyatli  hal  qilish  uchun  haqiqiy  estetik  tarbiya  bilan  ma’naviy  tarbiya  oʻzaro  didaktik bogʻlanishi  shart.  San’at  va  hayotni  estetik  jihatdan  toʻgʻri  idrok  etishning  oʻzi  shaxsni  ma’naviy yuksaltiradigan va boyitadigan vosita ekanligini unutmaslik lozim.