TOSHKENT SHAHRI MISOLIDA SUVCHЕCHAK KASALLIGINING ZAMONAVIY KECHISH XUSUSIYATLARI (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2026)
Suvchechak (Varicella) — keng tarqalgan, yuqori kontagiozlikka ega bo‘lgan virusli infeksiya bo‘lib, u Varicella-Zoster virusi (VZV) tomonidan chaqiriladi. Jahon sog‘liqni saqlash tashkiloti (JSST) ma’lumotlariga ko‘ra, emlash joriy etilmagan hududlarda aholining deyarli 80–90% i bolalik davrida ushbu infeksiya bilan kasallanadi