МАРКАЗИЙ ОСИЁДА ИСЛОМ ФИҚХИЙ МАКТАБЛАРИНИНГ ШАКЛЛАНИШИ ВА ИСЛОМ ЦИВИЛИЗАЦИЯСИДАГИ ЎРНИ (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2026)
Ушбу мақолада Марказий Осиё минтақасида ислом фиқҳий мактабларининг шаклланиши, ривожланиши ва ислом цивилизациясидаги тутган ўрни тадқиқ этилади. Айниқса, Ҳанафий мазҳабининг минтақада устунлик қилиши, унинг илдизлари, вакиллари ва мерос ижтимоий-маданий аҳамияти кенг таҳлил қилинади. Мақолада фиқҳий тафаккурнинг шаклланишига таъсир этган омиллар, буюк алломаларнинг ҳиссаси, мадраса тизимининг роли ва мазҳаблар ўртасидаги илмий мулоқот масалалари батафсил кўриб чиқилади. Шунингдек, ислом ҳуқуқий меросининг замонавий аҳамияти ва глобал цивилизациялар тарихидаги ўрни таҳлил қилинади.