YADROVIY PORTLASH OMILLARINING TIBBIY-SANITAR OQIBATLARI TAHLILI VA TALOFAT O‘CHOQLARIDA AHOLI MUHOFAZASINI TASHKIL ETISH PRINSIPLARI (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2026)
Ushbu maqolada ommaviy qirg‘in qurollari (OQQ), jumladan yadroviy, kimyoviy va biologik qurollarning tasnifi keltirilgan. Yadroviy portlash omillari, trotil ekvivalenti va ularning atrof-muhit hamda inson salomatligiga halokatli ta'siri tahlil qilinadi. Shuningdek, jabrlanish o‘chog‘ida taktik shoshilinch tibbiy yordam (TEMS) ko'rsatish masalalari, harbiy va huquqni muhofaza qilish operatsiyalarida tibbiy ta'minotning o'rni yoritilgan.