MOLEKULYAR TUZILISH VA ENERGIYA DARAJALARI (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2026)
Ushbu maqolada molekulyar tuzilish va energiya darajalari o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik zamonaviy fizik-kimyoviy nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Molekulalarning elektron, vibratsion va aylanish energiya holatlari hamda ularning kvant mexanikasi asosidagi tavsifi yoritiladi. Shuningdek, molekulyar orbitallar nazariyasi, energiya sathlari diskretligi va spektroskopik usullar orqali aniqlanishi ilmiy asosda ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari moddalarning fizik va kimyoviy xossalarini tushunishda muhim ahamiyat kasb etadi.