INFRAQIZIL NURLARNI QAYTARUVCHI VA ISSIQLIK YUTILISHINI KAMAYTIRUVCHI NANOZARRACHALI MAXSUS BO‘YOQ ISHLAB CHIQISH (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2026)
Mazkur maqolada infraqizil (IQ) nurlarni qaytaruvchi va issiqlik yutilishini kamaytiruvchi nanozarrachalar asosidagi maxsus bo‘yoqlarni ishlab chiqishning nazariy va amaliy jihatlari ko‘rib chiqiladi. Nanozarrachalar yordamida sirtlarning optik va issiqlik xossalarini boshqarish imkoniyati tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari energiya samaradorligini oshirish, qurilish materiallari va transport vositalarida issiqlik yuklamasini kamaytirishda muhim ahamiyatga ega ekanligini ko‘rsatadi.