SURXON ADABIY MUHITIDA SHUKUR XOLMIRZAYEVNING O‘RNI VA AHAMIYATI (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2026)
Ushbu maqolada Surxon adabiy muhitining tarixiy-madaniy negizlari fonida Shukur Xolmirzayev ijodining o‘rni va ahamiyati IMRAD tamoyili asosida yoritildi. Tadqiqotda adibning Surxon vohasi manzaralari, mahalliy udumlar, sheva unsurlari, folklor qatlamlari va milliy xarakterlarni o‘zbek nasriga olib kirishdagi xizmatlari tahlil qilindi.