PILONEFRIT FONIDA TUG'ILGAN CHAQALOQLARNING IMMUN A'ZOLARIDAGI ASORATLAR (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2026)
Pilonefrit homiladorlik davrida uchraydigan muhim infeksion kasalliklardan biri bo‘lib, u nafaqat onaning, balki yangi tug‘ilgan chaqaloqning immun tizimiga ham sezilarli ta’sir ko‘rsatadi. Ushbu tadqiqotning maqsadi pilonefrit fonida tug‘ilgan chaqaloqlarda immun a’zolarning patomorfologik o‘zgarishlarini o‘rganishdan iborat. Tadqiqotda neonatal davrda vafot etgan chaqaloqlarning timus, taloq va limfa tugunlari morfologik jihatdan tahlil qilindi.