“SHUKUR XOLMIRZAYEVNING ‘BAHOR O‘TDI’ HIKOYASIDA INSON RUHIYATI, VAQT VA HAYOTIY KECHINMALAR” (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2026)
Mazkur maqolada o‘zbek adabiyotining yorqin vakili Shukur Xolmirzayevning “Bahor o‘tdi” hikoyasi badiiy va mazmuniy jihatdan tahlil qilinadi. Hikoya markazida yosh qahramonlar — Mastura va Akobir —ning ichki dunyosi, hayotiy qarorlari, sog‘inch, mehr-muhabbat va vaqtning tez o‘tishi bilan bog‘liq kechinmalari yotadi. Asarda tabiat, ijtimoiy muhit va inson ruhiyati uyg‘unligi, hayotiy qarorlar va shaxsiy mas’uliyat badiiy vositalar orqali jonli tasvirlangan. Maqolada hikoyadagi qahramonlar tizimi, muallifning realizmga asoslangan uslubi, shuningdek, hikoyaning ijtimoiy, ma’naviy va falsafiy ahamiyati tahlil qilinadi.