SHUKUR XOLMIRZAYEVNING “OLMA YEMADIM” HIKOYASIDA HALOLLIK VA INSON RUHIYATI (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2026)
Mazkur maqolada o‘zbek adabiyotining yorqin namoyandalaridan biri bo‘lgan Shukur Xolmirzayevning “Olma yemadim” hikoyasi badiiy va mazmuniy jihatdan tahlil qilinadi. Hikoya markazida qahramonning ichki dunyosi, halollik, axloqiy tanlov va ijtimoiy muhit bilan bog‘liq hayotiy kechinmalari yotadi. Asarda inson ruhiyati, axloqiy prinsiplar, sadoqat va do‘stlar bosimi orqali yuzaga chiqadigan ichki kurashlar badiiy vositalar yordamida jonli tasvirlangan. Maqolada qahramonlar tizimi, muallifning realizmga asoslangan uslubi va hikoyaning ma’naviy, ijtimoiy va badiiy ahamiyati tahlil qilinadi.