STOMAFOBIYADA STOMATOLOG SHIFOKORNING PSIXOTERAPEVTIK USULLARINI BAHOLASH (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2026)
Ushbu maqolada Stomatologik qurquv xissi (stomatofobiya, dentofobiya) stomatolog shifokorning psixoterapevtik yondashuv chora tadbirlari va usullari bayon qilingan. Tadqiqot Surhondaryo viloyat bolalar stomatologiya poliklinikasi, Termiz shahar №2 va №3 va Angor tuman markaziy stomatologiya poliklinikasiga 2021-2024 yillar davomida murojat qilgan bolalarni stomatolog ambulator kurik xulosalarining retrospektiv tahlillari va Termiz iqtisodiyot va servis universiteti Tibbiyot fakulteti Stomatologiya yo‘nalishi talabalaridan olingan surovnoma asosida olib borildi. Psixoemotsional stressni to‘g‘irlash orqali davolash farmakologik bo‘lmagan usullardan bolalar stomatologiyasi amaliyotida o‘z samaradorligini ko‘rsatdi va bu esa maxsus psixoterapevtik usullarni ishlab chiqish zarurligini ko‘rsatdi.