BOLALARDA SIYDIK-TOSH KASALLIGINI KELTIRIB CHIQARUVCHI SABABLAR VA XAVF OMILLARI (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2026)
Ushbu maqolada bolalarda siydik-tosh (urolitiaz) kasalligini keltirib  chiqaruvchi asosiy sabablar va xavf omillari tahlil qilingan. Ma’lumki, so‘nggi yillarda  ushbu patologiya bolalar orasida ham tobora ko‘proq aniqlanmoqda.