SOVET DAVRIDA BRONZA VA TEMIR DAVRI TARIXSHUNOSLIGI (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada Sovet davrida bronza va temir davri tarixshunosligining shakllanishi, rivojlanish bosqichlari va ilmiy xususiyatlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda sovet tarixshunosligining metodologik asoslari, xususan formatsion yondashuv, dialektik va tarixiy materializm tamoyillarining bronza va temir davri jamiyatlarini o‘rganishdagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, arxeologik ekspeditsiyalar faoliyati, ilmiy muassasalar va yetakchi olimlarning ilmiy merosi asosida ushbu davr tarixshunosligining asosiy yo‘nalishlari tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari sovet davrida bronza va temir davri tarixini o‘rganishda muhim empirik va nazariy asos yaratilganini ko‘rsatadi. Shu bilan birga, ushbu davr tarixshunosligining ilmiy ahamiyati va zamonaviy tarix fanidagi o‘rni baholangan.