СУРУНКАЛИ ЮРАК ЕТИШМОВЧИЛИГИДА КОНГЕСТИВ ҲОЛАТ ФОНИДА БУЙРАК ФУНКЦИЯСИ БУЗИЛИШИНИ ЭРТА ПРОГНОЗЛАШ (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2026)
Сурункали юрак етишмовчилиги (СЮЕ)да веноз конгестия буйрак функциясига салбий таъсир кўрсатиб, кардиоренал синдром (КРС) шаклланишини тезлаштиради. Ушбу тадқиқотда СЮЕ билан оғриган 96 нафар беморда конгестив гемодинамиканинг буйрак функциясига таъсири баҳоланди ва эрта лаборатор маркерлар аҳамияти аниқланди.