FАRG‘ONА VODIYSIDА ISTIQOMАT QILUVCHI BOLАLАRDА O‘TKIR PERIODONTIT BILАN KАSАLLАNISH VА DАVOLАSH NАTIJАLАRINI MODELLАSHTIRISH (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2026)
Ushbu tadqiqot Farg‘ona vodiysida istiqomat qiluvchi bolalarda o‘tkir periodontit bilan kasallanish ko‘rsatkichlari hamda qo‘llanilgan davolash usullarining samaradorligini statistik va matematik modellashtirish asosida baholashga bag‘ishlangan. Tadqiqot natijalari xavf omillarini aniqlash, davolash algoritmlarini optimallashtirish va prognozlash modellari ishlab chiqish imkonini beradi.