BOLALARNING EMLASH QAMROVINI OSHIRISHDA SUNʼIY INTELLEKTGA ASOSLANGAN RAQAMLI YECHIMLAR. (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2026)
Mazkur maqolada bolalar o‘rtasida emlash qamrovini oshirishda sunʼiy intellekt (SI) texnologiyalariga asoslangan raqamli yechimlarning ahamiyati va imkoniyatlari tahlil qilinadi. Dunyo miqyosida emlash dasturlarini amalga oshirishda uchrayotgan muammolar, jumladan, tibbiy maʼlumotlarning yetarli darajada tahlil qilinmasligi, aholining xabardorlik darajasining pastligi va logistika tizimidagi kamchiliklar ko‘rib chiqiladi. Sunʼiy intellekt asosidagi mobil ilovalar, maʼlumotlarni tahlil qilish tizimlari va prognozlash modellarining emlash qamrovini kengaytirishdagi o‘rni yoritiladi.