TEMIR TANQISLIGI ANEMIYASI RIVOJLANISH SABABLARI, ALOMATLARI,TASHXISI,ETIOLOGIYASI VA DORI- DARMONLAR BILAN DAVOLASH (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2026)
Ushbu maqolada temir tanqisligi anemiyasi (TTA) dunyo bo‘yicha eng keng tarqalgan gematologik kasalliklardan biri bo‘lib, asosan temir yetishmovchiligi natijasida gemoglobin sintezining buzilishi bilan tavsiflanadi. Ushbu maqolada temir tanqisligi anemiyasining rivojlanish sabablari, etiologik omillari, klinik belgilari, tashxislash usullari hamda zamonaviy dori vositalari bilan davolash tamoyillari yoritilgan. Erta tashxis va adekvat davolash choralarining bemor hayot sifati va asoratlarning oldini olishdagi ahamiyati ta’kidlangan.