FITISHIZMNING O‘ZBEK URF-ODATLARIDA UCHRAYDIGAN SHAKLLARI (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2026)
Ushbu maqolada fitishizm tushunchasining mohiyati, uning diniy-antropologik ildizlari hamda o‘zbek xalqining urf-odatlari, marosimlari va kundalik turmushida uchraydigan ayrim ko‘rinishlari ilmiy tahlil qilinadi. Fitishistik qarashlarning tarixiy shakllanishi, ramziy buyumlar va ishonchlar orqali namoyon bo‘lishi yoritilib, ularning zamonaviy jamiyatdagi o‘rni baholanadi. Maqola madaniyatshunoslik va dinshunoslik nuqtayi nazaridan tahlil qilingan.