BOSHLANG‘ICH SINF MATEMATIKA DARSLARIDA DIDAKTIK O‘YINLARNING KOGNITIV SAMARADORLIGI (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2026)
Ushbu ilmiy maqola boshlang‘ich ta’lim tizimida, xususan, 2, 4-sinf o‘quvchilarining matematika darslariga bo‘lgan qiziqishini oshirish va kognitiv faolligini rivojlantirishda didaktik o‘yinlarning ahamiyatini tadqiq etishga bag‘ishlangan. Zamonaviy ta’lim paradigmasida o‘quvchini passiv tinglovchidan faol tadqiqotchiga aylantirish dolzarb masala bo‘lib, bu jarayonda o‘yin texnologiyalari ko‘p funksiyali vosita sifatida namoyon bo‘ladi.