ОДОНТОГЕН ГАЙМОРИТНИНГ ЎЗИГА ХОС ХУСУСИЯТЛАРИ ВА УЛАРНИНГ КОНСЕРВАТИВ ДАВОЛАШ УСУЛИНИ ТАНЛАШ ҲАМДА ОПЕРАЦИЯ САМАРАДОРЛИГИГА ТАЪСИРИ (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2026)
Одонтоген гайморит билан оғриган 46 нафар беморнинг натижалари келтирилган. Асосий гуруҳдаги 24 нафар беморни комплекс даволашда паст частотали ультратовуш билан биргаликда, остеотроп антибиотик – Линкомицин маҳаллий қўлланилди. Назорат гуруҳидаги 22 нафар одонтоген гайморит билан оғриган беморларда, паст частотали ультратовуш билан биргаликда антибиотикларни парентерал юбориш усули - анъанавий даво сифатида қўлланилди.