TEMIR TANQISLIGI ANEMIYASI BO’LGAN HOMILADORLARDA HOMILA O’SISHI CHEGARALANISH SINDROMINING ZAMONAVIY DIAGNOSTIKASI (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2026)
Akusherlik va ginekologiya amaliyotida homila rivojlanishidagi buzilishlar, ayniqsa homila o‘sish chegaralanish sindromi (HO‘ChS), ona va bola salomatligi uchun jiddiy xavf tug‘diradigan holatlardan biri hisoblanadi. Ushbu sindromning kelib chiqishi ko‘p omilli bo‘lib, asosan fetoplatsentar tizimdagi yetishmovchilik, ona organizmidagi gemodinamik o‘zgarishlar hamda platsentadagi morfo-funksional buzilishlar bilan bog‘liq.