QALQONSIMON BEZ KASALLIKLARIGA CHALINGAN AYOLLARDA SUT BEZLARIDAGI O‘ZGARISHLAR (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2026)
Qalqonsimon bez kasalliklari ayollar orasida keng tarqalgan endokrin patologiyalar bo‘lib, organizmning ko‘plab tizimlariga, jumladan sut bezlariga ham tizimli ta’sir ko‘rsatadi. Qalqonsimon bez gormonlari, prolaktin va jinsiy steroidlar o‘rtasidagi yaqin fiziologik bog‘liqlik sut bezlari to‘qimasining rivojlanishi va funksional holatida muhim rol o‘ynaydi.