YURAK-QON TOMIR TIZIMI BUZILISHLARINI ERTA TASHXISLASH USULLARI (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2026)
Ushbu maqolada yurak-qon tomir tizimi buzilishlarini erta tashxislashning zamonaviy va an’anaviy usullari yoritilgan. Yurak-qon tomir kasalliklarining asosiy xavf omillari, klinik, instrumental va laborator tekshiruvlarning ahamiyati tahlil qilingan. Elektrokardiografiya, Holter monitoringi, ehokardiografiya, stress-testlar hamda biokimyoviy qon tahlillarining erta tashxisdagi o‘rni ko‘rsatib berilgan. Shuningdek, zamonaviy innovatsion texnologiyalar yordamida kasalliklarni barvaqt aniqlash imkoniyatlari yoritilgan. Maqola yurak-qon tomir kasalliklarini oldini olish va ularning asoratlarini kamaytirishga qaratilgan.