NERV SISTEMASI KASALLIKLARI VA ULARNING OLDINI OLISH (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2026)
Ushbu maqolada nerv sistemi kasalliklari, ularning asosiy turlari, sabablari va oldini olish choralari tahlil qilinadi. Nerv sistemi inson organizmining muhim funksiyalarini boshqaruvchi tizim sifatida sog‘lig‘iga bevosita ta’sir qiladi. Maqolada nevrologik kasalliklarning rivojlanishiga olib keluvchi omillar, jumladan genetik moyillik, atrof-muhit sharoitlari, hayot tarzi va stresslar ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, kasalliklarning oldini olish bo‘yicha profilaktik chora-tadbirlar, jumladan, to‘g‘ri ovqatlanish, jismoniy faollik, ruhiy barqarorlikni ta’minlash va muntazam tibbiy ko‘riklar tavsiya etiladi. Tadqiqot natijalari nerv sistemi kasalliklarini kamaytirish va ularning profilaktikasini samarali tashkil etish bo‘yicha amaliy tavsiyalar beradi.