BOSHLANG’ICH SINF O’QUVCHILARINING JISMONIY TARBIYA DARSLARIDA HARAKATLI O’YINLARNING TUTGAN O’RNI (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2025)
Mazkur maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining jismoniy tarbiya darslarida harakatli o‘yinlarning tutgan o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Harakatli o‘yinlar orqali o‘quvchilarning jismoniy rivojlanishi, chaqqonlik, epchillik, tezkorlik kabi sifatlarni shakllantirish, shuningdek, dars jarayoniga bo‘lgan qiziqishini oshirish masalalari tahlil qilingan. Tadqiqotda harakatli o‘yinlarning ta’lim-tarbiya jarayonidagi samaradorligi, ularning sog‘lom turmush tarzini shakllantirishdagi o‘rni va bolalarning ijtimoiy-psixologik rivojiga ta’siri asoslab berilgan.