YOSHLAR O‘RTASIDA TAKSIKOMANIYA VA NARKOMANIYANING KELIB CHIQISHIGA TA’SIR QILUVCHI OMILLAR (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2025)
Mazkur maqolada taksikomaniya va narkomaniyaning kelib chiqishiga ta’sir qiluvchi asosiy omillar tahlil qilinadi. Taksikomaniya va narkomaniya tushunchalarining mohiyati, ularning psixologik, ijtimoiy va biologik sabablari yoritib beriladi. Shuningdek, yoshlar o‘rtasida giyohvandlik va uchuvchi moddalar iste’molining kuchayishiga olib keluvchi oilaviy muhit, tengdoshlar ta’siri hamda ijtimoiy-iqtisodiy sharoitlar ahamiyati ko‘rsatib o‘tiladi. Maqolada profilaktika ishlarini takomillashtirish, ma’rifiy va psixologik qo‘llab-quvvatlash choralarini kuchaytirish bo‘yicha taklif va tavsiyalar ilgari suriladi.