OLIY TA’LIM TALABALARIDA IQTISODIY VA HUQUQIY MADANIYATNI SHAKLLANTIRISH MEXANIZMLARINI TAKOMILLASHTIRISH (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2025)
Ushbu maqolada oliy ta’lim tizimida talabalarda iqtisodiy va huquqiy madaniyatning shakllanishi, uning mazmuni, ahamiyati, mavjud muammolar va ularni bartaraf etish bo‘yicha takomillashtirilgan mexanizmlar keng qamrovda tahlil etiladi. Iqtisodiy madaniyat – talabaning pul, moliya, resurslar, bozor munosabatlari, investitsiya va tadbirkorlik haqidagi bilim, ko‘nikma va mas’uliyatini shakllantiruvchi muhim kompetensiya hisoblanadi. Huquqiy madaniyat esa shaxsning qonunlarni anglash, ularga hurmat bilan yondashish, o‘z huquq va majburiyatlarini to‘g‘ri qo‘llay bilishga qaratilgan ijtimoiy-huquqiy savodxonlik majmuasidir.