O‘QITISH JARAYONIDA INTIZOM VA FAOL QATNASHUVNI UYG‘UN TA’MINLASH USULLARINI TADQIQ ETISH (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2025)
Mazkur maqola o‘qitish jarayonida talabalarning faol qatnashuvi va intizomini uyg‘un ta’minlashning pedagogik usullarini tadqiq qilishga bag‘ishlangan. Tadqiqot davomida faol qatnashuv va intizom o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik, shuningdek, ularni rivojlantirishga ta’sir etuvchi psixologik-pedagogik omillar tahlil qilindi. Ayniqsa, “o‘zini o‘zi boshqarish nazariyasi” asosida mustaqillik, qobiliyat va aloqadorlik ehtiyojlarini qondirishning ahamiyati, shuningdek, SMART maqsadlar, loyihaviy ta’lim va o‘yinlashtirish kabi innovatsion usullarning samaradorligi yoritildi.