NORMAL JOYLASHGAN YO`LDOSHNI ERTA KO`CHISHIDAA XAVF OMILLARNI BAHOLASH (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2025)
Mazkur maqolada normal joylashgan yo‘ldoshning erta ko‘chishida kuzatiladigan asosiy xavf omillari, ularning homiladorlik kechishiga ta’siri hamda erta tashxislash va profilaktika choralari yoritilgan. Tadqiqotda klinik kuzatuvlar va tahliliy ma’lumotlar asosida homilador ayollarda arterial gipertenziya, travmalar, stress omillari va qon ivish tizimidagi buzilishlarning yo‘ldoshning erta ajralishiga ta’siri o‘rganilgan. Olingan natijalar asosida xavf guruhidagi ayollarni erta aniqlash va shoshilinch yordam ko‘rsatish tizimini takomillashtirish bo‘yicha tavsiyalar ishlab chiqilgan.