NOPROLIFERATIV DIABETIK RETINOPATIYADA KO‘Z TUBIDAGI QON TOMIR O‘ZGARISHLARINI TAHLIL QILISHNING DIAGNOSTIK AHAMIYATI: ILMIY NASHRLAR SHARHI (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2025)
Ushbu adabiyotlar tahlili maqolasida so‘nggi 5 yil ichida e’lon qilingan ilmiy tadqiqotlar asosida noproliferativ diabetik retinopatiya (NPDR)ning erta diagnostikasida ko‘z tubining morfometrik va mikrovascular ko‘rsatkichlarining ahamiyati o‘rganildi. Xususan, choroidal vascularity index (CVI), choriocapillaris oqim darajasi, retinal vascular density va foveal avascular zona (FAZ) kabi parametrlar diagnostik biomarker sifatida baholandi.