BOLALARDA YURAK YETISHMOVCHILIGI: SABABLARI VA ZAMONAVIY DAVOLASH YONDASHUVLARI (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2025)
Bolalarda yurak yetishmovchiligi (YY) – jismoniy va neyropsixologik rivojlanish uchun xavf tug‘diradigan va shifokorlar uchun katta diagnostik muammo bo‘lgan jiddiy kasallikdir. Ushbu maqolada bolalarda yurak yetishmovchiligining asosiy sabablari, uning klinik alomatlari, diagnostika usullari va zamonaviy davolash yondashuvlari ko‘rib chiqiladi.