TARIXIY, G‘OYAVIY VA PSIXOLOGIK YONDASHUVLAR ASOSIDA YOSHLARNI VATANPARVARLIK RUHIDA TARBIYALASH (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2025)
mazkur maqolada yoshlarni g‘oyaviy-vatanparvarlik ruhida tarbiyalashning dolzarbligi va bu jarayonning nazariy-metodologik asoslari yoritilgan. Unda tarixiy, g‘oyaviy, psixologik-pedagogik, madaniy-falsafiy, huquqiy hamda ijtimoiy-iqtisodiy asoslar tizimli ravishda tahlil qilinib, ularning yosh avlodda milliy g‘urur, Vatanga sadoqat va ijtimoiy mas’uliyatni shakllantirishdagi o‘rni asoslab berilgan. Shuningdek, maqolada mazkur yo‘nalishda ta’lim-tarbiya jarayonini samarali tashkil etishning ahamiyati ham ko‘rsatib o‘tiladi.