INSULT VA UNING REANIMATSION DAVOLASH TAMOYILLARI (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2025)
Ushbu ilmiy ishda insultni anesteziologiya va reanimatsiya nuqtayi nazaridan baholash, og‘ir holatdagi bemorlarni reanimatsiya bo‘limida davolash tamoyillari yoritilgan. Ishemik va gemorragik insultning klinik shakllari, ularning reanimatsion muammolari, shuningdek, sun’iy nafas oldirish,  perfuziya nazorati, intrakranial bosimni kamaytirish kabi muhim bosqichlar ilmiy asosda yoritiladi. Reanimatologning roli insult oqibatlarini kamaytirish, asoratlarni oldini olish va tiklanishni tezlashtirishga qaratilgan.