PERRANAT IONI (REO₄⁻) HAQIDA UMUMIY MA’LUMOT. (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2025)
Ushbu maqolada perranat ioni (ReO₄⁻)ning tuzilishi, kimyoviy va fizik xossalari, sanoat hamda ilmiy amaliyotdagi o‘rni yoritilgan. Perranat ionining tetraedrik fazoviy strukturasi, dπ–pπ gibrid orbital bog‘lanishlari va oksidlovchi xususiyatlari tahlil qilingan. Shuningdek, uning tibbiyotdagi radionuklid terapiya yo‘nalishlaridagi qo‘llanilishi, ekologik xavfsizligi va ehtiyot choralariga ham alohida e’tibor qaratilgan. Maqola perranat ionining zamonaviy kimyo va texnologiyalar uchun ahamiyatini ilmiy asosda yoritib beradi.