NAFAS OLISH TIZIMI ANATOMIYASI. O’PKA (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2025)
Nafas olish tizimi o'pka, nafas yo'llari (traxeya, bronxlar va bronxiolalar), diafragma, ovoz qutisi, tomoq, burun va og'izdan iborat. Uning asosiy vazifasi kislorod bilan nafas olish va karbonat angidridni nafas olishdir. Shuningdek, u sizni zararli zarralar va mikroblardan himoya qilishga yordam beradi va hidlash va gapirish imkonini beradi. Ushbu maqola nafas olish tizimi anatomiyasi, embriologiyasi, qon bilan taminlanishi va nerv tizimi haqida yoziladi.