ЭКОЛОГИК ТАЪЛИМ ВА ТАРБИЯ: ТАЪЛИМ ТИЗИМИДАГИ АҲАМИЯТИ (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2025)
Экологик таълим ва тарбия — бу инсонларнинг атроф-муҳитга муносабатини шакллантириш ва уларни табиатга ўрганиш, ҳимоя қилиш, экологик муаммоларга ечим излашга йўналтириш жараёнидир. Бугунги кунда глобал экологик муаммоларнинг ўсиши, иқлим ўзгариши, биологик хилма-хилликнинг камайиши ва атроф-муҳитнинг бузилиши каби масалалар инсон учун катта таҳдид ва хавф туғдираётганини кўрсатиб турибди.