ЖИГАР КАСАЛЛИКЛАРИНИНГ ЗАМОНАВИЙ УЛЬТРОТОВУШ ТЕКШИРУВИДАГИ АХАМИЯТИ. (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2025)
Бугунги кунда касалликлар орасида жигар касалликлари бутун дунё бўйлаб юқори кўрсаткичга эга ва аҳоли саломатлигига жиддий таъсир этувчи патологиялар сирасига кирадиган касаллик бўлиб, касалликни эрта аниқлаш, уларнинг оғирлик даражасини ва тарқалишини баҳолашда замонавий ультратовуш текшируви (УТТ) усули муҳим ўрин эгалламоқда.