TEMIR TANQISLIGI ANEMIYASINI ANIQLASH VA DAVOLASHDA LABORATOR DIAGNOSTIKANING ROLI (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2025)
Mazkur maqola temir tanqisligi anemiyasini aniqlash va davolashda laborator diagnostikaning o‘rni haqida so‘z yuritadi. Temir tanqisligi anemiyasi, dunyoda eng keng tarqalgan qon kasalliklaridan biri bo‘lib, organizmda temir miqdorining kamayishi natijasida rivojlanadi.