ARTISHOKNING (CYNARA SCOLYMUS L. ) O'SISHI VA RIVOJLANISHI (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2025)
Ushbu maqolada artishok (Cynara scolymus L.) o‘simligining o‘sishi va rivojlanish bosqichlari, ekologik talablar, agrotexnik tadbirlar hamda uni yetishtirishda kuzatiladigan xususiyatlar ilmiy yondashuv asosida tahlil qilinadi. Artishok sog‘liq uchun foydali bo‘lgan biologik faol moddalarga boyligi sababli qishloq xo‘jaligida muhim ekinlardan biri hisoblanadi.