MIKROBIOTA VA INSON SALOMATLIGI: ICHAK FLORASINING ROLI (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2025)
Ushbu maqolada inson organizmidagi mikrobiotaning biologik va tibbiy ahamiyati yoritilgan. Asosan, ichak mikroflorasi tarkibi, uning immunitet, ovqat hazm qilish, ruhiy salomatlikka ta’siri va mikrobiota muvozanatining buzilishi bilan bog‘liq kasalliklar haqida ma’lumotlar berilgan. Shuningdek, mikrobiotani saqlab qolish va tiklash usullari ko‘rib chiqilgan.