YASHIL IQTISODIYOTGA O’TISH ZARURIYATI. THE NEED FOR A TRANSITION TO A GREEN ECONOMY. НЕОБХОДИМОСТЬ ПЕРЕХОДА К ЗЕЛЁНОЙ ЭКОНОМИКЕ. (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2025)
Yashil iqtisodiyot – bu atrof-muhitni himoya qilish va barqaror rivojlanishni ta'minlashga yo‘naltirilgan iqtisodiy tizimdir. Yashil iqtisodiyotda asosiy e'tibor ekologik xavfsizlikka, qayta tiklanuvchi energiya manbalariga, chiqindilarni kamaytirishga va tabiiy resurslardan samarali foydalanishga qaratilgan. Bu tizim nafaqat iqlim o‘zgarishlariga qarshi kurashishni, balki ijtimoiy adolatni va iqtisodiy barqarorlikni ham ta'minlashni maqsad qiladi.