РЕМИНЕРАЛИЗАЦИЯ УСУЛЛАРИ ВА УЛАРНИНГ ДЕНТИН РЕГЕНЕРАЦИЯСИГА ТАЪСИРИ (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2025)
Дентин реминерализацияси тиш тўқималарини қайта тиклаш ва кариесни олдини олиш учун муҳим жараён ҳисобланади. Ушбу тадқиқотда фторидлар, кальций-фосфат ионлари, биомиметик усуллар ва нанотехнологияларнинг дентин реминерациясига таъсири таҳлил қилинди. Илмий манбалар таҳлили асосида ушбу усулларнинг самарадорлиги ва механизми ўрганилди. Тадқиқот натижалари шундан далолат берадики, биомиметик ва нанотехнологик усуллар дентинни қайта тиклашда энг самарали йўллардан бири ҳисобланади. Бу усулларнинг амалий қўлланилиши стоматологияда янги даврни бошлаб беради.