MAHALLA INSTITUTINING IQTISODIYOTDAGI O‘RNI: IJTIMOIY IQTISODIY BARQARORLIKNI TA’MINLASHDAGI STRATEGIYALAR (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2025)
Mazkur maqolada mahalla institutining iqtisodiyotdagi o‘rni va uning ijtimoiy-iqtisodiy barqarorlikni ta’minlashdagi strategiyalari tahlil qilinadi. Mahalla institutining iqtisodiy rivojlanishga ta’siri, bandlik darajasini oshirish, tadbirkorlikni qo‘llab-quvvatlash va mahalliy infratuzilmani yaxshilashdagi roli ilmiy-nazariy jihatdan asoslanadi. Shuningdek, maqolada ushbu institutning kelajakdagi rivojlanish istiqbollari ham yoritiladi.