ЮРАК ИШЕМИЯ КАСАЛЛИГИ ВА ҚАНДЛИ ДИАБЕТИ БОР БЕМОРЛАРДА ГИПОЛИПИДЕМИК ТЕРАПИЯНИНГ САМАРАДОРЛИГИ (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2025)
Юрак ишемия касаллиги ва қандли диабети мавжуд беморларда гиполипидемик терапия самарадорлигини баҳолаш бугунги кунда долзарб муаммолардан бири ҳисобланади. Ушбу тадқиқот доирасида гиполипидемик терапиянинг асосий методлари, уларнинг таъсир механизми ва самарадорлик мезонлари ўрганилди. Тадқиқот натижалари асосида ушбу беморларда гиполипидемик терапиянинг клиник самарадорлиги ва унинг липидлар спектрига таъсири таҳлил қилинди.