TIBBIY VA FARMASEVTIK KIMYO (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2025)
Mazkur maqola Dorivor kimyo fanining predmeti biologik faol birikmalarni kashf etish, ishlab chiqish va aniqlash hamda ularning ta’sir mexanizmini molekulyar darajada izohlashdan iborat. Asosiy e'tibor dori vositalariga qaratilgan, ammo dorivor kimyoning qiziqishlari dori vositalari bilan cheklanib qolmaydi, balki umuman biologik faol birikmalarni o'z ichiga oladi. Dorivor kimyoning predmeti ham shu dori vositalari va ularga bog‘liq bo‘lgan birikmalarning metabolik mahsulotlarini o‘rganish, aniqlash va sintez qilish bo’yicha tavsiyalar berilgan.