INNOVATSION PEDAGOGIK METODLAR VA KREATIVLIKNI RIVOJLANTIRISH. (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2025)
Mazkur maqolada innovatsion pedagogik metodlar va kreativlikni rivojlantirishning ta’lim tizimidagi ahamiyati, Prezident farmonlari va qarorlari asosida olib borilayotgan islohotlar yoritilgan. Ta’lim tizimiga STEAM yondashuvi, muammoli ta’lim, loyiha asosida ta’lim va innovatsion usullarni joriy etishning samaradorligi tahlil qilingan. Maqola, shuningdek, O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti tomonidan qabul qilingan farmonlar va konsepsiyalarning ijrosi doirasida amalga oshirilayotgan chora-tadbirlarni ham qamrab oladi.Shuningdek, kreativ kompetensiyalarni rivojlantirishning uslubiy asoslari, pedagog kadrlarni tayyorlash va zamonaviy texnologiyalarni qo‘llashning dolzarbligi ko‘rsatib o‘tilgan.